Inga mer helgdagar, Spanien. Tack!

Spanien är helt otroliga med sina helgdagar. Visst är det kul med kalas och tjohej men spanjorerna jobbar verkligen inte i onödan, så helgdagar resulterar i att allting är stängt. Och det går inte att köpa mat, så man får handla nere i den grymt dyra indiska affären som överlever på att de alltid är öppna och säljer sina produkter för över dubbla priset. Det dumma är att vi inte har någon spanskt kalender än heller, så vi vet inte riktigt när det är helgdagar utan jag får reda på det på jobb samma dag och då är det kört för kvällens middag. Idag blev det ugnspannkaka. Igår blev det varma mackor. Imorgon är det söndag, när jag kommer hem från jobb är inget öppet. Måndag is the day! Hoppas jag.

Här är lite roliga bilder från spanjorernas "riktiga" jul. Los Reyes Magos. Dom börjar fira kvällen innan (5/1), då spatserar de tre vise männen genom alla Spaniens städer och slänger karameller till de små och serverar tequila till de vuxna. I de större städerna som t.ex. Malaga ska det tydligen finnas åsnor och kameler med i tågen, det hade jag velat se. Här i Fuengirola var det ett lååångt tåg med olika roliga vagnar prydda med stora disney och andra tecknade figurer. Barnen och föräldrarna stod längst hela huvudgatan med plastpåsar och samlade ihop karameller. Vissa fyllde nästan hela påsen! Under natten ställer man fram vatten till kamelerna och de tre vise männen besöker allas hem och lämnar paket som barnen får öppna dagen efter (6/1). Barnen tar sedan med sina nya leksaker ut och leker med dem på alla stadens gator och torg hela dagen medan föräldrarna umgås med släkt och vänner. Fint!



Super Mario!


Madagaskar Pingvinerna


Hello Kitty!


En av de tre vise männens vagnar


Bambi


Ballloooo!


Skönheten och odjuret


Peter Pan!

Åh, vad ungarna var till sig - och jag med. Jättekul! Synd att de svenska barnen inte får uppleva något sånt här. Kalle Ankas jul känns otroligt grått och tråkigt jämfört med detta.
Kommentarer


Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?




Trackback